Autofokus med f/8 för EOS-1D X

Mjukvaror 6 Nov 2012

Canon EOS 1D X har precis fått en ny firmwareversion som ger nya funktioner och bättre prestanda.

Vid fotografering med AI Servo AF i svagt ljus blir sökarinformationen nu upplyst. AF punkterna blinkar i rött, och kan enkelt bekräftas vid tagningen utan att ljusmätningen av motivet påverkas.

Uppdateringen gör det också enklare att komma närmare händelsernas centrum. Fotograferna kan använda extender för att öka brännvidden i sina superteleobjektiv, och ändå använda AF för att ta en klar och skarp bild. Eftersom telezoomarna i L-serien plus extender kan utnyttjas, kan den centrala autofokuspunkten (en korssensor och fyra stödpunkter) nu användas för att autofokusera med maximal bländare f/8.

Firmwareuppdateringen v 1.1.1 gäller kameror med aktuell firmware upp till version 1.0.6.

Uppdateringen v 1.1.1 kan hämtas här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.