Återskapa rika toner i ett monokromt porträtt

Guider 17 aug 2010

Börja med att konvertera din bild till mono. Lägg till valfritt justeringslager som inte applicerar ändringar automatiskt, t.ex. Nivåer, och ändra blandningsläget till Hårt ljus; dra ner lagrets opacitet om kontrastförstärkningen är för stark. Vi kommer nu att medvetet klippa information för att producera rena vita och svarta toner. Lägg till ett nytt Nivåjusteringslager, och dra reglagen för Svart- och Vitpunkt inåt, förbi kanterna på grafen, till dess att kontrasten nästan ser för starkt ut. Klicka OK, och markera sedan lagermasken så att du kan återställa detaljer i vissa områden.

Använd en vit pensel med 0 % Hårdhet och 20 % Opacitet för att måla tillbaka detaljer i områden som ser för platta ut i rent svart eller vitt, t.ex. huden – områden runt ditt subjekt kan lämnas utan detaljer för att skapa starka toner. Lägg till ytterligare ett justeringslager som inte applicerar en direkt effekt, sätt det på Mjukt ljus, och invertera masken. Sätt penseln på 20 % Hårdhet, och arbeta över ytterligare mellantonsområden som inte påverkades av Nivåjusteringen för att skugga och efterbelysa dem: områden som är mörkare än mellantonsgrå kommer att bli mörkare, och områden som är ljusare kommer att bli ljusare. Om du ska skriva ut bilden kan du applicera skärpa för att motverka den mjuka effekten som digitala foton har och förstärka den utskrivna looken.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.