Årets naturfotograf ställer ut på Naturhistoriska riksmuseet

Aktuellt 20 jun 2011

Den prisbelönte fotografen Serkan Gûnes ställer just nu ut naturbilder i storformat på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Utställningen är en del av priset Årets Naturfotograf som tilldelades Gûnes av Naturvårdsverket 2009.

Utställningen Jakten på ljuset består av 22 stora naturbilder tagna från Norge till Tanzania. Men som namnet på utställningen antyder är det främst en skildring av jakten på ljuset. Serkan Gûnes förmåga att fånga ljuset har varit en betydande del av hans framgång.

Serkan Gûnes föddes 1980 i Istanbul, och flyttade till Stockholm år 2000. På sin 22-årsdag fick han sin första kamera av sin fru, och idag, nio år senare är han en prisbelönt, hyllad och efterfrågad fotograf. Serkan är den första och enda svenska fotograf som har vunnit utmärkelsen ”Eric Hosking award”, en utmärkelse som delas ut av BBC Wildlife Magazine och Naturhistoriska museet i London.

– Naturvårdsverket utmärkelse är i sig oerhört hedrande. Att dessutom få ställa ut på̊ Naturhistoriska riksmuseet är en gyllene bonus”, säger Serkan Gûnes. ”Det viktigaste för mig är ljuset. Det är själva motivet i mina bilder. Jag vill dela med mig av den känsla jag har när jag lyfter min kamera. Det känns spännande att få möjlighet att ge publiken samma upplevelse i utställningen”, fortsätter han.

Utställningen är ett sätt för Naturhistoriska riksmuseet att visa upp naturen på ett något annorlunda sätt.

– En fotoutställning av den här karaktären kan skapa en relation till naturen på ett mer emotionellt plan. Serkan skapar stilleben av den levande naturen. Skönheten och skärpan i hans bilder är fängslande, säger Christina Ritzl Vejlgaard, projektledare för utställningen.

Utställningen pågår fram till den 11 september 2011 på Naturhistoriska Riksmuseet, Frescativägen 40, Stockholm.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.