MacGuiden Filarkiv

MacGuiden 15 jun 2009

Guidens bilder
Här hittar du de övningsbilder som används i tidningens bildredigeringsguider och videoavsnitt. För att hitta rätt bild finns de listade i alfabetisk ordning.
Om en fil har samma filnamn står sidnumret från tidningen skrivet i filnamnet.

Större bildfiler och videofiler är komprimerade med ZIP.


Till början av listan


Slutresultat – filmer
Här kan du se de färdiga resultaten av filmediteringarna.
För att titta på filmerna behöver du Flash installerat i din webbläsare.

Klicka här för att titta på videofilerna i ett separat fönster.

MacGuiden 1 2009


1 kommentar

425165 12 mar 2011

Hej, jag vet att jag är trög, och när jag får Macguiden i min hand känner jag riktig dum. Varför så hopplöst att hitta redationsuppgifter så man kan kontakta tidningen.
Blev jätteglad när ni började ”Apertureskola”, men fattar inget. Den visar mera vad som kan göras än hur man gör. Först av allt ville jag lärt mig byta namn på filer och manuellt själv bestämma vad de ska heta. Sen ville jag göra bildspel skriva in text direkt i bilden och musik. Blev inte klokare av guiden. Är helt ny på Mac efter 15 år på PC och 3 år med Adobe Creative suite Premium 2 inklusive Photoshop. Tyvärr är jag äldre generationen och inte engelska som förstaspråk som dagens ungdom. Kort sagt är totalomdömet av macguiden inte högt hos mig, för pedagogisk uppfattar jag den inte. Vet inte ens om detta är rätt forum att framföra åsikten i, men har inte tid leta efter adresser, då jag måste ha min Cancerbehandling också. Började med er femmans ”kurs” nu, förseningen just pga. Cancern. Sedan jag inte är redaktör längre så har jag inte råd köpa Photshop licens för Mac på svenska, därför hoppades jag på Aperture, för det talades så positivt om den. Har provat ACDSEE och engelskan och pedagogiken där var enklare än här, eller så är det jag som sitter fast i PC tänk än. Att det skulle vara så svårt att ordna bilder i Mac förvånade mig enormt, trodde ni skulle varit överlägsna. Datorn hade iPhoto 9 och den var ynklig, men ändå bättre än 11an. Inte nöjd, nästan lite ånger, samtidigt skönt slippa allt filstrul och omstart i PC sfären.//Eva Britt

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.