Redigera JPEG-filer i ACR

Guider 31 maj 2011

Komprimerade JPEG-filer har inte den bästa bildkvaliteten och kan inte jämföras med en Raw-fil, men de kan fortfarande dra nytta av de otroliga bildkorrigeringsverktygen i Adobe Camera Raw (ACR).
Det vackra med att redigera JPEG-filer i ACR är att alla de vanliga fotoredigeringsverktygen du behöver finns på behändigt avstånd. Du behöver inte leta dig igenom en massa menyer och undermenyer. Dra bara reglaget och du är färdig.

1 Öppna en JPEG-fil i ACR
Som standard kommer JPEG-filer automatiskt att öppnas i den vanliga redigeraren. För att öppna dem i ACR, går du till Arkiv>Öppna som. Navigera till en lämplig fil. Gå till Menyn i Öppna som och välj Camera Raw från alternativen. Klicka på Öppna och JPEG-filen kommer att öppnas i ACR.

2 Smart klippning
För att se om en bilds högdagrar eller skuggor är klippta i Photoshop, behöver du hålla ner Alt samtidigt som du justerar reglagen under Nivåer. I ACR kan du aktivera klippningsvarningarna för att se klippta skuggor som blått och klippta högdagrar som rött. Dessa områden är enklare att läsa än N ivåers svårlästa tröskelvärdesvarningar.

3 Fixa exponering
Alla fotoredigeringsverktyg som du behöver för att förbättra bilden finns under ett tak. I den vanliga redigeraren, måste du gräva fram histogrammet från Fönster-menyn för att fixa exponeringen, men här är histogrammet redan synligt. Dra Exponerings-reglaget för att åtgärda eventuell under- eller överexponering. Denna teknik är enklare än Nivåer för att göra toner ljusare.

4 Kontrast och färg
Flytta Fyllnadsljus-reglaget för att ta fram mer detaljer i mellantonerna. Skapa ett bredare tonomfång genom att flytta Kontrast-reglaget. Som standard förstärker den vanliga redigerarens Nyans/Mättnad alla färger lika mycket. Här kan du dra upp Lyster för att skapa mer levande blå toner utan att övermätta redan levande färger. Avslutningsvis kan du värma upp bilden genom att dra Temperatur till ett värde runt 15.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.