Profoto HR Softbox Octa

Kringutrustning 13 okt 2011

Fototillbehörsföretaget Profoto lanserade nyligen en ny åttkantig softbox som fungerar precis lika bra för blixtljus som kontinuerligt ljus. HR Softbox Octa kommer att erbjudas i tre olika storlekar – 90 cm i diameter (HR Octa 3’ RF), 150 cm i diameter (HR Octa 5’ RF), och 210 cm i diameter (HR Octa 7’ RF). Tillägget HR i namnet står för Heat Resistance och indikerar att softboxarna tål högre temperaturer än många traditionella softboxar.

Åttkantiga softboxar ger flexibla möjligheter till ljusstyrning och de nya Octa-softboxarna skapades ursprungligen för kontinuerliga ljuskällor, som exempelvis ProDaylight 800 och ProTungsten 1000 Air, men fungerar alltså lika bra ihop med samtliga Profotos blixtljusenheter.

Via infällda kardborrefästen är det möjligt för användaren att fästa olika tillbehör på softboxen, som exempelvis bikakeraster och diffusorer.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.