Ny reskamrat från Olympus

Kompaktkameror 2 mar 2012

Olympus SH-25MR är den senaste modellen i den nya generationen resekompakter från Olympus. Kameran är en långzoomare i ett kompakt format som bland annat erbjuder ett Full-HD-filmläge (1080p).

Vidare har SH-25MR en högupplöst 12,5x vidvinkelzoom som motsvarar 24-300 mm i 35 mm-världen. Kameran innehåller bildprocessorn TruePic V, och under skalet återfinns en bakgrundsbelyst CMOS-sensor på 16 megapixlar.

Olympus iHS-teknologi och Multi-motion Movie IS ger skakfria högupplösta videobilder även när du går och filmar. Dessutom kan du med hjälp av Multi Recording filma medan du koncentrerar dig på att ta stillbilder i full upplösning. Du kan även filma i två format samtidigt – både en vidvinkelbild och en närbild samtidigt i Full HD-upplösning med Multi Framing.

Via kamerans 3-tumsskärm går det att hantera justeringar av skärpedjup, färgmättnad och kontrast genom att dra reglagen upp eller ned med hjälp av fingret. Du ser direkt hur ändringen påverkar bilden och när du är nöjd är det bara att ta den.

Du kan också välja funktioner som Touch AF för att markera ett objekt som kameran ska följa, eller GPS och elektronisk kompass för att se karta och få information om sevärdheter.

SH-25MR har ett kamerahus i metall och finns i färgerna guld, röd, vit och svart.

Kameran finns i butik under april månad, och kommer då att kosta cirka 2 800 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.