Ny proffsskärm från NEC

Kringutrustning 26 Nov 2012

NEC Display Solutions lanserar nu 55-tumsskärmen NEC SpectraView 552, och tillverkarens ambition i sammanhanget är att förse kreativa proffs med perfekt bildåtergivning och en möjlighet att se sina bilder i verklig storlek.

NEC SpectraView 552 är en high-end LCD-monitor som ska uppfylla de höga kraven för korrekt färgåtergivning i branscher där bilden har en central del i arbetet, och en 10-bitars LUT (look-up-tabell) ska göra detta möjligt.

NEC SpectraView 552 är den första skärmen i serien som har en 1:1-visningsskala. Den stora visningsytan gör det enklare att få en bra översikt på projekt och visa större bilder, som affischer, i verklig storlek. Visningsytan erbjuder även en ergonomisk lösning och gör arbetet med stora bilder så smidig som möjligt. Modellen kan även användas i möten eller arbetsgrupper där fler användare ska titta på och bedöma bilder.

Skärmen är avsedd för fotografer som vill ha en större bildskärm i studion för att direkt kunna se resultatet av sitt arbete. Med äkta hårdvarukalibrering visas bilder rätt från början, vilket underlättar urvalet och minimerar redigeringsarbetet efter fotograferingen.

Skärmen har en upplösning på 1920 x 1080 bildpunkter, ett kontrastförhållande på 4000:1, och en ljusstyrka på 400cd/m2 (700cd/m2 max).

Skärmen är dessutom utrustad med en hårdvarubaserad färgkalibreringsenhet i form av en 10-bitars LUT. Med DVI-D- och DisplayPort-ingångar och mjukvaran SpectraView Profiler PD, ska skärmen kunna kalibreras till önskad ljusstyrka, vitpunkt och gammaåtergivning.

55-tumsskärmen uppfyller den internationella standarden IEC 61966-4 som garanterar en jämn visningsyta. Den har dessutom utrustats med S-PVA TFT-teknik för bästa färgåtergivning, och har en aktiv skärmyta på 1209 x 680 mm.

SpectraView 552 är anpassad till ett brett spektrum av applikationer och har NECs ”dual slot” teknik. Det senare gör det möjligt att integrera en dator eller andra ”insticks”-lösningar till skärmen baserat på nuvarande NEC- och nya NEC/Intel OPS-standarden. Det minskar behovet av extern utrustning. Anslutningsmöjligheterna är många genom olika ingångar, som DVI-D (med HDCP), HDMI och DisplayPort.

Skärmen har flera egenskaper som gör den till ett miljövänligt alternativ. Fläktarna kan styras automatiskt och/eller manuellt av användaren för att kontrollera värme i skärmen, som även är godkänd enligt Energy Star 5.1.
NEC SpectraView 552 finns tillgänglig nu och kostar 40 625 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.