Gör snygga svart-vita utskrifter med Ilford Prestige Mono Silk

Nyheter 20 feb 2013

Intresset för svart-vita bilder känns större än någonsin, men alla som försökt få till fina utskrifter med modern teknik har säkert upplevt en del svårigheter. Nu har Ilford tagit fram Prestige Mono Silk, som är ett nytt  bläckstrålepapper. Det ska göra det lite enklare att skapa snygga svart-vita utskrifter

IlfordPrestigeMonoSilk-Wordpress 

Ilford Prestige Mono Silk är ett professionellt papper utvecklat för att ge samma utseende och känsla som ett traditionellt svart-vitt fotografi. Enligt tillverkaren har man använt all sin erfarenhet från 130 års arbete inom analog och digital fotografi för att ta fram ett papper som ger den rätta känslan. Papperet har en fiberbas som ska ge fin svärta samtidigt som högdagrarna och alla nyanser däremellan återges korrekt. Det är dessutom syrafritt för längsta tänkbara hållbarhet.

Papperet ska fungera bra både med färgämnesbaserat (dye) och pigmenterat bläck, och finns som ark och på rulle. Det ska även fungera utmärkt på alla fotoskrivare oavsett fabrikat.

Ilford erbjuder kostnadsfria ICC-profiler för i stort sett alla skrivarmodeller. Profilerna kan du ladda ner från Ilford.

Pris och leverans

Papperet finns i följande storlekar/förpackningar:

Ark:

A4, 25 blad  Ca-pris: 235:-

A3+, 25+10 blad  Ca-pris: 620:-

Rullar:

43,2 cm x 12 m  Ca-pris: 895:-

61 cm x 12 m  Ca-pris: 1 260:-

111,8 cm x 12 m  Ca-pris: 2 315:-

127 cm x 12 m  Ca-pris: 2 625:-

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.