Annie Griffiths på Konserthuset

Aktuellt 25 mar 2013

Den 26 mars kommer National Geographics främsta kvinnliga fotografer Annie Griffith till Konserthuset i Stockholm där hon ska föreläsa om sina upplevelser och de människor hon mött under sina resor. Missa inte det!

AnnieGriffiths-Wordpress Foto: Annie Griffiths

I 25 år har Annie Griffiths rest kors och tvärs över jordens alla hörn och fångat människor, kulturer och magiska ögonblick med sin kamera. Förutom med sin kamera resor hon allt som oftast tillsammans med sina barn, från Brittiska Öarna till Mellanöstern, Indien och Nordamerka. Den 26 mars berättar Annie om sina upplevelser och de människor hon mött under sina resor – The Human Journey. Tisdagen den 26 mars kl 19.00 på Konserthuset i Stockholm.

Första gången i Sverige
Detta är Annies första besök i Sverige, hon är en av National Geographic Lives föreläsare i talarserien som gjort succé över hela Nord Amerika, där deras främsta fotografer och filmare reser världen över och föreläser om sina erfarenheter. I februari var undervattensfotografen Brian Skerry här och inspirerade oss med sina berättelser, nu kommer Annie Griffiths den 26 mars och den 13 maj kommer vår egen Mattias Klum och föreläser på Konserthuset i Stockholm.

Starkt engagerad i hjälporganisationer
Annie har fotograferat sig igenom 150 länder och är dessutom djupt engagerad i hjälporganisationer världen över. Hon är VD för Ripple Effect Images, ett fotokollektiv som dokumenterar olika hjälpprogram, främst för flickor och kvinnor i utvecklingsländer, och de förödande effekter klimatförändringarna har på dem.

På frågan vad hon ser som sitt drömuppdrag säger hon: ”För tre år sedan startade jag den ideella organisationen Ripple Effect Imagea. Ett fotokollektiv med några av världens bästa fotografer, dedikerade att dokumentera det arbete olika stödgrupper och hjälporganisationer gör i utvecklingsländer, främst för kvinnor och unga flickor och hur deras liv påverkas av klimatförändringarna. Syftet är att vi donerar vårt arbete, så att organisationerna kan effektivisera sina insamlingar och informationskampanjer. Det arbete vi gör med The Ripple är mitt livs största uppfyllelse”

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.