24x zoom i ny kompakt från Panasonic

Kompaktkameror 6 okt 2011

Panasonics senaste superzoomkamera Lumix FZ150 erbjuder ett 24x zoomobjektiv på motsvarande 25-600 mm, och klarar även att filma i full-HD-upplösning (1080p). Vidvinkelobjektivet är licensierat från Leica, och behandlat med Panasonics egenutvecklade ytbehandlingsteknik Nano surface coating vilken minskar ljusreflexer.

Panasonic har även förbättrat den optiska bildstabilisatorn Power OIS genom att lägga till ett aktivt läge vilket avsevärt förbättrar bildstabilisering även när du tar bilder eller filmar under tiden som du förflyttar dig framåt.

Kameran innehåller en MOS-sensor på 12 megapixlar, samt Panasonics nya signalprocessor Venus Engine HD III, och i bildserieläget klarar FZ150 att ta upp till 12 bilder per sekund i full upplösning. Även autofokusen är snabb, och klarar att fokusera på cirka 0,1 sekunder.

Kameran erbjuder möjligheten att fotografera med fullständigt automatiska eller manuella inställningar både i stillbilds- och videoläge, vilket bör passa både nybörjare och entusiaster.

3D-bilder går att skapa i läget 3D photo mode, och de färdiga bilderna kan senare upplevas via MPO-kompatibla 3D-utrustningar.

DMC-FZ150 har nått butikerna när du läser det här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.