Levitate foto

16 sep 2015

Har alltid funderat en del över dessa levitate foton som man kan se till och från, meningen var att jag skulle kört förra veckan men pga kamerahaveri och inlärning av ny kamera så har mitt blogginlägg fått vänta.

Så första jag gjorde var att ta 3 olika bilder av det jag skulle ha med i min slutgiltiga bild, en viktig sak är att tänka på att ljuset ska vara samma för alla 3 exponeringarna så man tar en bild utan något, en bild med modell i det här fallet, och en med hatten, sedan en annan viktig sak är att först fokusera på själva ytan man väljer ut för sin levitate sedan slår man över till manuell på objektivet och ser till att inga inställningar ändrar sig under fotografering.

Efter man känner sig nöjd över sina exponeringar så infogar jag mina 3 raw filer till Photoshop och ändrar lite i skuggor etc, efter det så jobbar man mycket med lager och visst det var lite knepigt i början men när man väl får grepp om hur man ska jobba så går det tämligen fort. Kan rekommendera att man kollar in lite videos om hur man går till väga och kan garantera att jag ska nog leka en del med detta i mina natur och landskaps bilder framöver.

Levitate fotografering
Levitate fotografering

Nikon D810, F/2.8, 1/5 Sek, Iso-100, 26 mm

2 st softboxar, 1 st paraplyblixt, svart foto bakgrund

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.