Test: Cullmann Magnesit MB8.5

6 mar 2013

Med Magnesit MB8.5 har Cullmann skapat ett stativhuvud för den absolut tyngsta utrustningen. Här snackar vi precision och steglös samt mjuk hantering på alla nivåer

CullmannMagnesitMB8.5-Wordpress

Det är få stativhuvuden på marknaden som är lika starka som detta, MB 8.5 står nämligen pall för häpnadsväckande 32 kilo. Måhända kommer utrustningen sällan upp i den viktklassen, men du som har behovet kan verkligen räkna med en pålitlig vän här. Tre gummerade reglage finns på foten, det ena styr panoreringsplattan efter ditt önskemål. Med det största låser du kulan och det minsta som monterats på den förra har till uppgift att styra friktionen.

Kamerabyten görs lätt tack vare snabbplattan som du får med i paketet. Den väl tilltagna låsmekanismen uppskattas bland annat när händerna är stelfrusna och man vill packa ihop utrustningen så fort som möjligt.

Allt är väl smort och steglösheten innebär precision på hög nivå. Allt är gjort av aluminium och därför tål huvudet mycket stryk och har en lång livstid, ett bevis för detta är garantitiden på tio år.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Fotografen för halva priset!

Prenumerera på Fotografen:
10 nr för 395 kr (Ord 790 kr)

Våra prenumerationer avslutas dessutom alltid automatiskt!

Läs mer och beställ här

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner.  Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.