TEST – CAPTURE PRO CAMERA CLIP V2

Tillbehör 3 Dec 2014

Capture Pro Camera Clip V2 gör livet betydligt enklare för alla oss som vill kunna transportera våra systemkameror på ett säkert och bekvämt sätt, och samtidigt ha blixtsnabb tillgång till kameran

CaptureProSet-Wordpress

Det är svårt att kombinera rörelsefrihet med snabb tillgång till kameran. Den traditionella kameraremmen ger dig förvisso viss rörelsefrihet, men du får hela tiden vara försiktig så att kameran inte kommer i gungning, och då riskerar att slås sönder mot något hårt som kommer i dess väg.

Capture Pro Camera Clip V2 är en produkt som råder bot på det här problemet. Produkten består av två delar; en hållare som går att fästa i ett bälte, en ryggsäcksrem eller dylikt, samt en snabbplatta som fästs i kamerans stativgänga.

Hållaren är tillverkad i aluminium och ger ett gediget intryck. Två skruvar med rejält tilltagna huvuden, som går att skruva på med fingrarna, håller ihop hållarens två plattor. Du placerar sedan ditt bälte eller en ryggsäcksrem mellan de två plattorna och skruvar därefter ihop konstruktionen med de båda skruvarna. Lättillgängligt placerad sitter en storleksmässigt väl tilltagen knapp med vilken du frigör snabbplattan. Dessutom erbjuds ytterligare en skruv med vilken du kan låsa snabbplattan för att undvika att den av misstag trillar ur sin hållare om du råkar komma åt frigörningsknappen.

En liten smart detalj är att det på hållarens undersida sitter en stativgänga, vilket gör att du kan montera hållaren på exempelvis ett enbensstativ för att på så sätt skapa en enklare form av stativhuvud med snabbplatta.

Capture Pro

Capture Pro kan levereras med fyra olika typer av snabbplattor. Samtliga fyra är kompatibla med Arca-standarden för snabbplattor, vilket gör att de passar i en rad stativhuvuden som kan hantera snabbplattor som följer den standarden. En av plattorna har en dubbelfunktion och passar både i Arca-kompatibla snabbfästen, samt i snabbfästen som följer Manfrotto RC2-standarden. En snabbplatta är anpassad för mindre kameror, exempelvis kompaktkameror. Vill du använda Capture Pro ihop med din GoPro-kamera så finns det numera även ett set med en snabbplatta som fungerar ihop med den kameratypen.

En lite praktisk detalj är att snabbplattorna är utrustade med integrerade öglor som gör det möjligt att fästa en handledsrem.

SAMMANFATTNING

Capture Pro Camera Clip V2 är en enkel och smart lösning som kombinerar flexibilitet med säkerhet. Kompatibiliteten med två av de vanligaste systemen för snabbfästen är en bonus i sammanhanget.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Fotografen för halva priset!

Prenumerera på Fotografen:
10 nr för 395 kr (Ord 790 kr)

Våra prenumerationer avslutas dessutom alltid automatiskt!

Läs mer och beställ här

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner.  Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.