Snön faller lätt ned och det är mitten av maj

11 maj 2017

Vinter på återbesök
När klockan ringde i vanlig ordning vid 07.30 idag vaknade jag upp till ett snölandskap och det är snart mitten av maj månad. Vad är det som händer i landet och i världen? Jag har gjort klart grillen och tagit ut utemöblerna men idag gjorde det sig inte direkt bra. Även om jag inte tycker om snö och kyla så har vintern haft sina stunder med vackert vinterväder och fantastiska flygförhållanden för drönarflyg. Jag vill förtydliga en sak och det är lagen om att det är förbjudet att flyga med drönare vilket jag accepterar men gör ändå några undantag. Mer om lagen och hur den tolkas i ett senare inlägg.

Däremot anser jag att så länge man flyger drönare ur konstverkets synvinkel anser jag inte att jag gör något fel. Jag håller mig alltid inom ramen om vad som tidigare gällde, det vill säga att jag aldrig överstiger 120 meters höjd och flyger aldrig på platser som tidigare var otillåtna att fota på. Att fota vinterlandskap är lite speciellt med drönare. I synnerhet av att kylan är en påfrestning för drönaren och dess batteri. Men gör man rätt från början är det inga problem att flyga drönare även under årets kyliga månader.

 

Vintereftermiddag över Ulricehamn
Vintereftermiddag över Ulricehamn

Nog om det så har som sagt vintern varit stundtals fantastisk för fotografering från ovan. Det man ska tänka på när man använder drönare på vintern är att hålla batterierna varma framtill dess att de ska användas i drönaren. Jag råkade ut för dilemmat att jag i vintras hade ett perfekt läge att fota och glad i hågen tog jag fram drönaren ut väskan och satte på den. Men inget hände alls. Batteriet var helt enkelt för kallt och det var bara att vända hem igen och tänka om och göra rätt. Så numera har jag alltid batterierna på något varmt ställe innan jag ska ut och flyga.

Oavsett kalla batterier har jag allt fått några bilder från den gångna vintern och då från skidbacken strax utanför Ulricehamn.

Skidbacken strax utanför Ulricehamn i Västsverige. Bilden är tagen från cirka 70 meters höjd.
Skidbacken strax utanför Ulricehamn i Västsverige. Bilden är tagen från cirka 70 meters höjd.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.