5 kommentarer

Ronny Röe 1 jan 2012

Hej,
Köpte just nummer 1, 2012.
Kan inte låta bli att undra över artikeln ”50 fotografer berättar om sina bästa bilder”.
Alla 50 utom 2 använder Canon och ingen alls Nikon?
Jag kunde förstå att slumpen gjort det så att 10 eller till och med 20 har Canon, men så gott som alla 50?
Jag kan inte tro annat än att Canon ligger bakom artikeln, eller samarbetar med redaktionen iallafall. Jag har ingen synpunkt på det, men borde det inte upplysas om det på något sätt i samband med artikeln? Nu kan man ju lätt tro att alla proffs-fotografer använder Canon och ingen Nikon, så är det ju ändå inte?

Mvh
Ronny

Svara
    Per T 4 jan 2012

    Hej!
    Håller helt med. Inte nog med artikeln om den 50 fotografernas bilder där så gott som alla använder Canon, samtliga nio införda bilder i ”Bedöm min bild” är tagna med Canon. Och i testet av fisheyeobjektiv är samtliga testade på Canon. Allt i samma nummer av tidningen.För mig som läsare är det uppenbart att tidningen utan att påtala det har kopplingar till Canon, åtminstone är det omöjligt att inte misstänka tidningen för det. Därmed faller tidningens trovärdighet helt. Vem kan från o med nu lita t ex på tidningens tester? Tråkigt på en annars bra tidning. /Per T

    Ömer Yazici 21 jan 2012

    Jag trodde från början tidningen var partisk för Canikon men nu fattar jag mer och mer det är partisk för endast för Canon. Deras sk unga fotografer och journalister bär alltid Canon när de ska förklara någonting om kameror visas alltid Canon. När dem ska göra jamförelse test mellan kameror canon exemplaret ett eller två steg högre klass tillsammans med kanske Nikon medan andra kameror får vara med deras billigaste möjliga exemplar. När Canons egenskaper förhöjas räknas inte andra kamerors egenskaper som inbyggd stabilisator alls tillexempel. i Objektiv tester är det nästan alltid andra märken har sämsta exemplaren när de blir berömd världen över. När det gäller ergonomi det är självklart man är fördomsfull mot andra märken. Jag är inte nybörjare jag har använd Canon i 30 år och fotograferat nästan i 50 år. Canon är inte på något sätt dålig märke. Men den här tidningen är definitiv partisk och fördomsfull mot andra märken och det är inte bra för de som tror på deras tester och neutralitet. Jag skulle vilja kommentera det i DigitalFoto men klart saknas möjligheter för detta.

Lene 5 jan 2012

Hej!

Jag håller med. Trovärdigheten faller totalt. Testerna kommer läsas med stor skepsis.
Både DigitalFoto och FotoGuiden borde upplysa om att Canon är delaktiga på något vis. Det kan inte vara en slump att nästan uteslutande använda Canon.

I FotoGuiden nr. 1, 2012 använder både proffsen och amatörerna endast Canon-kameror. Andra kameratillverkare syns endast i reklam ex. Sony och Nikon.

De visar foton på ”Så här ser din systemkamera ut” i olika vyer. Endast Canon-kameror används.

Mvh Lene

Svara
Björn Hellberg 27 jan 2012

Hej!
Ja, jag läser också testerna med en sund skepsis numera… Blev faktiskt upprörd förra året när Nikon D7000 fick en 3:a i funktioner (!) och Canon 60D fick en 4:a!
Skrev då för första gången in till redaktionen och undrade vad de höll på med?? Kändes snarast som att Canon ”behövde” ha en testseger för 60D när ”alla andra tidningar” gav D7000 ett högre betyg/vinst…! De borde ju åtminstone ha varit jämna i funktionsbetyget! Dubbla kortplatser exempelvis, fantastiskt användbart! Det skulle alla kameror ha! :-)
Ett litet plus dock för ett senare test när D7000 gavs ett högre betyg för sin aktion-fotograferingsförmåga. Ett mycket lustigt konstaterande då det i det första testet inte alls nämndes något kring D7000:s förmåga vid snabba rörliga bilder, men att 60D var så snabb att fokusera…! Så nog kan man undra en hel del kring betygsättningen. Visst, i flera andra fall vinner Nikon tester, men just det testet kändes köpt..

I övrigt har jag inget emot att exempelvis en Canon 7D får högst betyg för det är en vass kamera, men vad jag ville påpeka likt övriga här är att trovärdigheten sjönk som en sten… Har avslutat min prenumeration nu efter år ett. Kan säkert köpa något strönummer, men ingen hel prenumeration i år. Testar en annan tidning nu..

Mvh, Björn

PS. JA, jag valde tillslut D7000 över Pentax K5 och det var ett svårt val för K5 sitter som gjuten i handen och är en grym kamera. Det var objektivsystemets möjligheter och den klart rappare känslan i D7000 som fick mig att välja den. Nu efter ca 20000 bilder (eller så med mkt experiment :-) ) kan jag bara konstatera att D7000 håller måttet MYCKET Mycket väl! Regn och snö, inga problem. Inga problem heller att vara ute med batteriet i -20 grader under flera timmar exempelvis. Batteriet är fantastiskt! Visst att det finns lite rappare kameror, men timing gör att 6 bilder/s räcker långt. NU kan jag lugnt hålla med Magnus Fröderberg i Kamera&Bild som ungefär skrev: – Behöver någon verkligen mer kamera än så här egentligen?
näe, tror jag. Men nog vore det kul att leka med en Canon 1DX eller en Nikon D4:a nån gång! :-) Och kanske en Nikon D400 eller D800 om de kommer… Fast jag skulle utan tvekan behålla D7000 som en mycket smidig och kompetent kamera för ”alla” tillfällen! Den ligger inte hemma pga storleken hos mig iallafall! :-) DS.

Svara

Lämna ett svar till Lene Avbryt svar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.