ZOOMA IN FÖR BRA RESEBILDER

Teknik 9 mar 2015

Fånga verkligheten där du befinner dig

ZoomaInForBraResebilder3-Wordpress 

Nyckeln till bra resebilder är flexibilitet – så var inte rädd för att använda zoomobjektiv om det är nödvändigt. ”Marknader, parader och evenemang kan ge fantastiska möjligheter till att ta färgglada bilder av det lokala utelivet, men du behöver inte nödvändigtvis stå mitt i händelsernas centrum”, säger Graeme Green från hemsidan för äventyrsresor Curious Animal. ”Ibland går jag obemärkt förbi och använder zoomen för att komma nära, vilket innebär att människorna blir avslappnade och neutrala. Om människorna inte inser att kameran är där så kan du fånga livet som det verkligen är.”

www.curiousanimal.com

Sätt igång

  • Var försiktig så att du inte bryter mot lokala seder när du fotar i hemlighet. Gör lite efterforskningar på förhand. Om du möter motstånd ska du hålla dig lugn och be om ursäkt – inte gå i försvarsställning och argumentera.
  • Långa teleobjektiv trycker ihop perspektivet, så tänk på det när du komponerar bilden.
  • Längre objektiv är även användbara för att göra en rörig bakgrund oskarp, men se till att autofokuspunkterna placeras över motivets ögon.
  • Aktivera bildstabiliseringen om du använder ett längre objektiv, eller ge objektivet så mycket stöd som möjligt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.