ZEISS LANSERAR 18 MM SUPERVIDVINKEL MED AUTOFOKUS

Nyheter 14 apr 2016

Nu lanserar Zeiss ett nytt objektiv i sin Batisserie – Zeiss Batis 2.8/18 mm. Batis är Zeiss serie för fullformatsobjektiv till Sonys E-fattning. Sedan tidigare finns två brännvidder – 25 mm och 85 mm

ZeissBatis28-18mm-1-Wordpress

Det senaste objektivet i Zeiss Batisserie – Zeiss Batis 2.8/18 mm – är ett supervidvinkelobjektiv som lämpar sig extra bra för landskaps-, arkitektur- och interiörfotografering.

Objektivet är förvisso utrustat med autofokus, men stödjer även manuell fokusering så att användaren kan välja det som passar bäst för motivet.

ZeissBatis28-18mm-2-Wordpress

Vidare kan nämnas att objektivet är försett med något så ovanligt i objektivsammanhang som en OLED-display som visar avståndet till motivet (från fokalplanet) och skärpedjupet med vald bländare. Skärpedjupet räknas automatisk om utifall objektivet används med en kamera som har en mindre sensor (APS-C).

Objektivkonstruktionen innehåller 11 linselement i 10 grupper, varav 4 är asfäriska på båda sidor. 7 linselement är tillverkade av specialglas. Designen med ”flytande” linselement ger, enligt tillverkaren, objektivet enastående prestanda över hela bildytan, oavsett avstånd till motiv.

Samtliga objektiv i Batisserien är väderskyddade och stödjer alla funktioner i Sonys systemkameror med E-fattning.

Slutligen kan nämnas att objektivet erbjuder en närgräns på 25 cm, en filterstorlek på 77 mm, samt en vikt på 330 gram.

Batis 2.8/18 beräknas finnas i handeln i slutet av maj 2016, och kommer då att kosta cirka 15 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.