X30 – NY AVANCERAD KOMPAKT FRÅN FUJIFILM

Nyheter 27 aug 2014

Fujifilm X30 erbjuder bland annat en nyutvecklad elektronisk sökare, förbättrad batteriprestanda, samt en ny kontrollring

Fujifilm X30

Fujifilm X30 heter det senaste nytillskottet bland Fujifilms kompaktkameror i X-Serien, och den efterträder den tidigare modellen Fujifilm X20.

Fujifilm X30 har en nyutvecklad elektronisk OLED-sökare som kombinerar en förstoringsgrad på 0,65x med en upplösning på 2 360 000 punkter. Sökarbildens ljusstyrka justeras automatiskt efter omgivningsljuset och exponeringsinformationen roterar av sig själv om kameran vänds till vertikalt läge. Kameran innehåller ett nyutvecklat batteri (NP-95) och, enligt Fujifilm, har batteriprestandan förbättrats jämfört med tidigare modeller. I strömsparläget ska batteriet räcka till ca. 470 bilder på en laddning (baserad på CIPA-standarden).

Fujifilm X30

X30 har en manuell 4x optisk zoom på motsvarande 28-112 mm, och via den nyutvecklade kontrollringen som sitter placerad runt objektivet hanteras kamerans olika inställningar. Ringen har olika funktioner beroende på vilket fotograferingsläge kameran är inställd på, men går även att tilldela andra funktioner, som ISO-känslighet, filmsimulering, vitbalans och seriebildstagning. Dessutom kommer du åt utvalda funktioner genom någon av kamerans sex programmerbara funktionsknapparna, samtidigt som den vinklingsbara LCD-skärmen underlättar vid fotografering från ovanliga vinklar och knepiga positioner.

Under skalet sitter kamerans EXR-processor, som bland annat erbjuder en seriebildtagningshastighet på upp till 12 bilder per sekund. Samtidigt erbjuder kameran videoinspelning i Full-HD-upplösning (50p/25p/24P), och en mikrofoningång, samt hela tio av Fujifilms filmsimuleringslägen, inklusive den nyutvecklade ”Classic Chrome”.

X30 är utrustad med en bildsensor på 12 megapixlar, och saknar lågpassfilter. Funktionen Lens Modulation Optimiser ska automatiskt kompensera för diffraktion och ge bättre resultat i framför allt objektivets ytterområden. Dessutom kombinerar X30 fasdetektion med kontrastautofokus beroende på motiv och ljusförhållanden.

Fujifilm X30

Med kamerans inbyggda Wi-Fi-stöd, och den nya Camera Remote-appen går det att ta bilder och video, samt fjärrstyra många av kamerans funktioner. Det går också att trådlöst föra över bilder till smartphones, surfplattor och datorer.

X30 beräknas finnas i butik under september månad i två färgalternativ, nämligen svart eller silver.

Kameran går att köpa från och med september månad till ett cirkapris på 5 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.