X-Rite presenterar nya lösningar för färgkalibrering

Kringutrustning 13 aug 2011

X-Rite har under årens lopp gjort sig kända för sina produkter för färgkalibrering av framför allt skärmar. Nyligen lanserade företaget två nya verktyg för att via mjukvara kalibrera och skapa profiler för skärmar, men även för projektorer.
i1 Display Pro är förstahandsvalet för proffsfotografer och designers som vill veta att deras utrustning visar exakt rätt färger, oavsett om det är på bildskärmen eller projektorduken. i1Display Pro erbjuder avancerade inställningsmöjligheter och funktioner för djupgående kvalitetskontroller, men har även lättanvända fördefinierade lägen.

i1 Display Pro har även en inbyggd ljusmätare med integrerad diffusor så att hänsyn tas till omgivningsljuset. Enheten levereras dessutom med ett program för styrning av kalibreringen.

ColorMunki Display är lösningen för entusiastfotografen som vill uppnå professionella resultat. Enheten har flera förvalda lägen och möjlighet till helautomatisk kalibrering, men erbjuder även ett mer avancerat läge där du guidas genom kalibreringsprocessen. Precis som den dyrare modellen i1 så kan ColorMunki Display kalibrera både skärmar och projektorer och realtidsövervaka och kompensera för förändringar i omgivningsljuset.

Priset för i1 Display Pro ligger på ca 2 500 kronor, medan ColorMunki Display stannar på ca 1 700 kronor. Båda finns redan till försäljning hos bland annat aifo.se och Scandinavianphoto.se.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.