X-E2 är en ny spegellös från Fujifilm

Systemkameror 24 okt 2013

Nya Fujifilm X-E2 är uppföljaren till X-E1, och ska enligt tillverkaren ge ännu bättre bildkvalitet, blixtsnabb autofokus och respons. Bland nyheterna noteras en förbättrad LCD-skärm och sökare, samt inbyggd Wi-Fi

Fujifilm X-E2 Fujifilm X-E2 är utrustad med en 16,3 megapixels X-trans-sensor i APS-C-format. Sensorn har ett speciellt färgfilter med ett oregelbundet pixelarrangemang som effektivt ska minimera oönskad information utan att använda ett lågpassfilter. Dessutom innehåller nykomlingen en nyutvecklad processor betecknad EXR Processor II, vilken bland annat ska ge förbättrad brushantering.

Bildsensorn i X-E2 har dessutom utrustats med över 100 000 fasdetektionspixlar vilket ska ge en snabb autofokus. Med sin hybrid-AF-funktion kombinerar kameran fasdetektion med kontrastautofokus beroende på motiv och ljusförhållande. EXR processor II ska också hjälpa till att göra kameran snabb i uppstart, hantering och seriebildstagning (7 bilder/s).

Fujifilm X-E2

Kameran är utrustad med en inbyggd OLED-sökare med 2 360 000 bildpunkter, och på baksidan återfinns en tretumsskärm med 1 040 000 bildpunkter. Den sistnämnda har en särskild härdad ytbehandling som ska ge en bred betraktningsvinkel och mindre reflektion.

Kamerans exponeringskompensation har utökats till ±3 EV och det går nu att anpassa upp till fyra knappar på ovansidan och baksidan med egna favoritfunktioner. Den manuella fokuseringen har också förbättrats och blivit enklare med funktionerna digital split image och focus peak highlight.

Videofunktionen i X-E2 ska ha fått en mer exakt och följsam autofokus och den klarar att filma i full-HD-upplösning (1 920 x 1 080) med upp till 60 bilder/s (36 Mbps). En extern mikrofon går dessutom att ansluta via en 2,5 mm-kontakt, och kameran har även fått en dedikerad knapp med vilken du trådlöst kan föra över bilder till en smartphone, surfplatta, eller dator.

Fujifilm X-E2

Fujifilm X-E2 kommer att börja säljas i slutet av november i färgerna svart och svart/silver till ett pris på 9 000 kronor för enbart kamerahuset, alternativt 12 000 kronor för kamerahus, plus ett XF 18-55 mm F2,8-4-objektiv.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.