X-A1 – Ny spegellös från Fujifilm

Systemkameror 19 sep 2013

Den senaste spegellösa kameran från Fujifilm heter X-A1, och innehåller bland annat en 16,3-megapixelsensor, WiFi-stöd, och klarar en ljuskänslighet på upp till motsvarande ISO 25 600

Fujifilm X-A1 X-A1 är den fjärde spegellösa systemkameran från Fujifilm, och den är utrustad med en 16,3-megapixels CMOS-sensor i APS-C-storlek och en EXR-processor II. Den sistnämnda bidrar bland annat till kamerans ljuskänslighet som sträcker sig från ISO 200 till ISO 6400 med en utökad känslighet på ISO 100, respektive ISO 25 600.

Kamerans starttid ska, enligt Fujifilm, vara 0,5 sekunder, medan slutarfördröjningen ska ligga på 0,05 sekunder. Dessutom ska den maximala seriebildtagningshastigheten ligga på 5,6 bilder per sekund upp till 30 bilder.

På baksidan sitter en vinklingsbar 3-tumsskärm med 920 000 bildpunkter, och på framsidan finns den inbyggda blixten placerad. Den sistnämnda erbjuder ett guidenummer på 7.

Kameran är vidare utrustad med en WiFi-knapp som gör det möjligt för användare att överföra bilder och filmer till olika sociala medier, eller för uppkoppling mot smartphones, surfplattor och datorer. För att underlätta uppkopplingen tillhandahåller Fujifilm speciella appar för iPhone och Android

Slutligen kan nämnas att X-A1 erbjuder bearbetning av RAW-filer, har ett antal filmsimuleringslägen (Velvia, ASTIA, PROVIA, Sepia, och svartvit), erbjuder åtta avancerade filter (leksakskamera, miniatyr, dynamisk ton, pop color, mjukt fokus, high key, low key, och partiell färg), och klarar att filma i Full-HD-upplösning (1080P, 30 bps med inbyggd ljudinspelning i stereo).

Den nya kameran kommer att levereras i kit tillsammans med ett bildstabilisatorutrustat Fujinon XC16-50 mm-objektiv på motsvarande 24-76 mm, och med en ljuskänslighet på f/3,5-5,6. Objektivet innehåller 12 element uppdelade på 10 grupper, inklusive tre asfäriska element, och ett ED-element. Dessutom innehåller objektivet en sjubladig bländare.

Tillgängliga färger är svart, blå och röd.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.