Windows får RAW-stöd

Mjukvaror 14 aug 2011

Windows Live Photo Gallery 2011 och Windows Utforskare stöder nu RAW-formatsbilder. Allt du behöver göra är att hämta Microsoft Kamera Codec Pack för Windows 7 och Windows Vista för att kunna se råformatsfiler från mer än 120 olika kameramodeller i Photo Gallery, liksom i Utforskaren.

Photo Gallery kommer även att stödja redigering av RAW-bilder. Eftersom råfiler är som digitala negativ, förblir de skyddade original som inte ändras eller skadas. Om du vill ändra en RAW-bild, gör Photo Gallery en kopia av den ursprungliga råfilen och omvandlar den till antingen JPEG- eller JPEG-XR-format. På så sätt kan du finjustera bilden med hjälp av olika redigeringseffekter med vetskapen om att din ursprungliga RAW-fil är säker. Exempelvis kan du fixa röda ögon, ta bort fläckar, eller göra detaljerade bildjusteringar.

Med hjälp av nya Codec Pack, stödjer nu Windows visning och redigering av en mängd olika typer av bildfiler, inklusive RAW, JPEG, PNG, och TIFF.

En full lista över kompatibla kameror och nedladdningslänk hittar du via följande länk: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26829

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.