Wild Wonders of Europe kommer till Stockholm

Aktuellt 24 maj 2013

Utomhusutställningen Wild Wonders of Europe kommer högtidligen att invigas den 25 juni på Raoul Wallenbergs Torg i Stockholm. Utställningen består av 100 unika fotografier i jätteformat av Europas naturskatter tagna av 69 av Europas bästa naturfotografer

Wild Wonders of Europe

Bild: Stefano Untherthiner/Wild Wonders of Europe

 

Efter sin senaste succé i Madrid i höstas fortsätter nu Wild Wonders utomhusutställ-ning sin turné genom Europa. Nu kommer den för första gången till Sverige, med stöd från sina huvudpartner Rewilding Europe och Svenska PostkodLotteriet, samt Japan Photo, Nikon Nordic, Världsnaturfonden WWF, Select Collection, Stockholms Kulturfestival, Naturens Bästa och Stockholms Läns Landsting.

Utställningen är öppen dygnet runt, upplyst på natten och pågår hela sommaren fram till den 29 september. Inträdet är gratis.

Utställningen som består av 100 unika fotografier i jätteformat, visar upp Europas makalösa naturskatter och är en kärleksförklaring till vårt gemensamma naturarv. Bilderna är tagna av 69 av Europas bästa naturfotografer, i vartenda ett av Europas alla 48 länder. Det handlar om glädjen i det vilda, om okända, oväntade och oförglömliga naturmiljöer, djur och växter som de flesta av oss aldrig ens har hört talas om.

Hela utställningen är en inspirerande hyllning till allt det som fortfarande finns kvar därute att upptäcka men som vi riskerar att förlora för alltid. Varför naturarvet betyder så mycket för oss och varför vi måste skydda det.

Wild Wonders of Europe är världens största fotobaserade naturskyddskampanj någonsin. Detta unika europeiska projekt har skapats och drivs av Magnus Lundgren, Florian Möllers, Staffan Widstrand och Bridget Wijnberg, och är en hyllning till vårt gemensamma europeiska naturarv och det fantastiska faktum att Europas stora djur och fåglar nu kommer tillbaka på bred front, tack vare årtionden av aktivt naturskyddsarbete.

De 69 utvalda fotograferna i Wild Wonders of Europe skickades ut på sammanlagt mer än 135 uppdrag för att skildra Europas mångskiftande natur och allt det som vi riskerar att förlora på ett sätt som aldrig gjorts förut. Huvudbudskapet är att naturskydd fungerar, men att vi behöver mer av det och fler sorter av det.

Sju av Sveriges internationellt mest kända naturfotografer valdes ut för att utföra uppdrag åt Wild Wonders of Europe ‐ Magnus Lundgren, Staffan Widstrand, Anders Geidemark, Magnus Elander, Martin Falklind, Mireille de la Lez och Peter Lilja. Några särskilt utvalda bilder från Rewilding Europe’s verksamhet visas också i utställningen.

Mer information hittar du här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.