Wacom Inkling uppdateras

Kringutrustning 23 Dec 2012

Nu blir Wacoms digitala skisspenna Inkling kompatibel med fler mjukvaror, inklusive Adobe CS6 och Autodesk SketchBook Pro 6
Wacom har meddelat att Inkling, företagets digitala skisspenna som fungerar oavsett vilket papper som används, nu även stöder Adobe CS6 och Autodesk SketchBook Pro 6. Uppdateringen går att ladda ner från Wacoms Europeiska hemsida.

Inkling är designad för kreativa brainstorms och grova idéskisser, och lösningen sägs överbrygga glappet mellan pappersskisser och digitala teckningar. Pennan ger konstnärer, illustratörer och grafiska designers möjligheten att grovt skissa ner sina idéer med riktigt bläck på vanligt papper för att sedan ta tillvara på dem digitalt och förfina dem i en dator.

Inkling kan användas på vilket papper eller skissblock som helst. Genom att placera den trådlösa mottagaren på kanten av pappret och låta ytan mellan mottagaren och pennspetsen vara fri kan användaren fånga skissen och spara den digitalt. Bläckpennan använder sin tryckkänslighetsteknik med 1024 nivåer för att avgöra hur hårt pennan trycks mot pappret. Dessa tryckvariationer är synliga i den digitala versionen. Inkling kan också skapa olika lager i den digitala filen medan du skissar på papper.

När skissen är klar ansluts mottagaren till datorn via USB för att överföra de sparade filerna som bitmap- eller vektorfiler. Filerna kan sedan öppnas med det medföljande programmet Inkling Sketch Manager för att redigera, ta bort eller lägga till lager eller ändra format. Filerna kan också överföras till kreativa mjukvaror som Adobe Photoshop och Illustrator CS6 (både 32-bitars och 64-bitars system) samt Autodesk Sketchbook Pro 6 för ytterligare redigering. Alternativt kan filerna sparas i JPG-, BMP-, TIFF-, PNG-, SVG- och PDF-format för användning med andra program. Inkling Sketch Manager stöder Mac OS 10.8.

För de som redan äger eller kommer att köpa en Inkling inom kort erbjuder Wacom den nerladdningsbara uppdateringen för nerladdning. Alla registrerade Wacomkunder kan ladda ner uppdateringen efter inloggning på https://www.wacom.eu/register/

Inkling kostar cirka 1 560 kronor inklusive moms och finns tillgänglig hos Wacoms återförsäljare och i Wacom eStore, http://eu.shop.wacom.eu/products/inkling

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.