VIDVINKEL FÖR NIKON OCH CANON

Nyheter 24 okt 2017

Zeiss släpper nytt

Zeiss släpper nu sitt elfte objektiv i Milvus-familjen, och man gör det genom att täcka igen luckan mellan brännvidderna 21mm och 35mm. Nya Zeiss Milvus 25mm f/1.4 är ett vidvinkelobjektiv som framförallt är tänkt att användas till landskapsfotografi och arkitektur. Med en ljusstyrka på f/1.4 fungerar det även vid sämre ljusförhållanden. Det nya objektivet finns med fattning för systemkameror från Canon och Nikon och tecknar ut fullformat. På insidan finns 15 linser fördelade i 13 grupper. Bland de här ingår en asfärisk lins som används för att ge bästa möjliga skärpa ända ut i kanterna även vid stora bländaröppningar. Fem linser av specialglas som motverkar kromatisk aberration samt antireflexbehandling är till för att ge god färg- och kontraståtergivning.

Objektivet kommer att finnas ute i butik under november, med följande rekommenderade pris:

Både Zeiss Milvus 25mm f/1.4 ZE (Canon) och Zeiss Milvus 25mm f/1.4 ZF.2 (Nikon) kommer att få ett uppskattat cirkapris på 24 345 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.