VIDEOREDIGERING MED NYA BENQ PV3200PT

Nyheter 8 apr 2016

Nu lanserar BenQ en ny 32-tums 4K UHD-skärm med målgruppen videoredigerare i sikte

BenQPV3200PT-Wordpress

Den senaste bildskärmen från BenQ heter PV3200PT, och den är designad specifikt med videoredigering i sikte, men bör, enligt BenQ, passa bra för alla användare som kräver en skärm som klarar korrekt färgåtergivning. Det handlar om en 4K UHD-skärm, vilket innebär att den klarar att återge bilder i en upplösning som är fyra gånger så hög som upplösningen hos en full-HD-skärm.

Skärmen erbjuder hundra procent Rec.709- och sRGB-stöd, och en 14-bitars 3D LUT (Look Up Table).

Det medföljer även en sladdansluten (ansluts via en separat kontakt på skärmens baksida) OSD-fjärrkontroll (On-Screen Display) med vilken du kan göra alla skärminställningar. Fjärrkontrollen har även tre knappar som ställer in skärmen i tre förinställda lägen för anpassning efter personliga preferenser eller diverse applikationer, som Rec.709, EBU och SMPTE-C. Du slipper därför att göra inställningar via skärmens ordinarie menysystem.

Dessutom kan nämnas att skärmen levereras ihop med BenQ:s färgkalibreringsprogram Palette Master Elements med vilket du kan färgkalibrera skärmen. För att få det att fungera så krävs dock att du skaffar en en kolorimeter, eller färgkalibrator från tredje part, exempelvis i1 Display Pro, i1 Pro, och i1 Pro 2 från X-Rite, eller Spyder 4, samt Spyder 5 från Datacolor.

PV3200PT kommer att börja säljas i Sverige någon gång i slutet av april till ett uppskattat slutkundspris på 14 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.