Videokonst av Mika Rottenberg

Aktuellt 15 apr 2013

Är du sugen på att inspireras av intressant videokonst så kan du just nu ta dig till Magasin 3 i Frihamnen i Stockholm och titta på Mika Rottenbergs första separatutställning i Skandinavien.

MikaRottenberg-Wordpress

Mika Rottenbergs videoinstallationer visar en fantasirik värld av surrealistiska scenerier där banala föremål skapas i utdragna processer som påminner om fabriksmontering på löpande band. Rollen som arbetare ger Rottenberg ofta till kvinnor som livnär sig på att de har utmärkande kroppsutseenden, som extrem fetma, muskulatur, längd eller ovanligt långa naglar eller hår. I klaustrofobiska inramningar producerar kvinnorna maraschinokörsbär, deg, smink och våtservetter på de mest häpnadsväckande sätt. De miljöer som Mika Rottenberg skapar i filmerna sträcker sig även in i själva utställningsrummet. Vardagens estetik får ny betydelse när produktions- och konsumtionskedjan som omger oss blir både intimt välbekant och intuitivt oroväckande.

Utställningen kommer att inkludera verk från tidigt 2000-tal fram till idag och pågår fram till och med den 2 juni 2013.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.