Van Gogh

Guider 13 apr 2011

01. Bygg effekten med Smeta ut-penseln
Öppna en lämplig bild. Använd valfritt markeringsverktyg för att skapa en markering kring modellen på bilden, hon får gärna bära hatt som vår modell. Sedan trycker du på Ctrl/Cmd+J för att kopiera markeringen till ett nytt lager. Döp om lagret till “Damihatt” och dölj bakgrundslagret.

02 Smärre justeringar
Använd Klonstämpel-verktyget för att fylla i det vita i hennes hår. Använd också en vanlig mjuk pensel för att lägga till mer färg i de överexponerade områdena i hennes hatt. Medan du målar håller du nere Alt/Opt för att sampla färger från hatten så att din målning stämmer.

03
Ta bort detaljer
Gå till Filter>Oskärpa>Ytoskärpa och ställ in Radie till 8 pixlar och Tröskel till 25. Det här kommer ta bort de mindre detaljerna i porträttet för att se till att det blir en följsam effekt.

04 Grundfilter
Gå till Filter>Konstnärliga>Färgklickar och ställ in Penselstorlek till 8, Skärpa till 3 och Penseltyp till Glitter. Det här genererar en målad effekt som är mekanisk i sitt utseende. Vi kommer inte använda det för den fulla effekten, utan bara som en utgångspunkt för en mer organisk teknik.

05 Smeta på
Nu är det läge att spara ditt arbete. Ta Smeta ut-verktyget och ställ in penselspetsen på Stänk 39 Pixlarinställningen Ställ in styrkan på 80% och börja följa utmed konturerna för att skapa en målad effekt. Se till att ta tid på dig och följ bildens naturliga linjer.

06 Färgen byggs upp
Duplicera Damihatt-lagret och kalla det “Tjockfärg1”. På det här lagret går du till Filter>Konstnärliga>Plastfilm och ställ in Högdagerstyrka till 5, Detalj till 3 och Släthet till 15. Nu ställer du in lagrets blandningsläge till Multiplicera och opaciteten till 80%.

07 Det blir djupare
Duplicera Tjockfärg1-lagret och döp det till “Tjockfärg2”. Ställ in det här lagrets läge till Ljusare färg och reducera opaciteten till 60%. De här två lagren bör tillsammans skapa en effekt av tjockare färg som påminner om det man ser i Van Goghs porträtt.

08 Huvudet i molnen
Skapa ett“BGSwirls”-lager precis ovanför bakgrundslagret. Ställ in förgrunds- och bakgrundsfärgerna
till ljusa och mörka nyanser av den blågröna biten av brättet på hatten. Gå nu till Filter>Återgivning>Moln för att fylla bakgrunden med en molntextur.

09 Nu kommer det roliga!
Ta den elliptiska markeringsramen och ställ in Ludd-alternativet på 75. Skapa en rund markering och gå till Filter>Förvrängning> Virvel. Ställ in Vinkel på 300 grader. Fortsätt att göra runda markeringar i olika storlekar och kör Vivel-filtret tills bakgrunden är full av målade spiraler.

10 Smeta ut kanterna
Bakgrundsarbetet kommer förmodligen avslöja några hårda kanter runt porträttet. Använd Smeta ut
igen på Damihattlagret för att blanda bort skarpa kanter. Särskilt besvärliga punkter kan kräva utsmetning i Tjockfärglagren också.

11 Sista steget
Lägg till ett “Färg”-lager högst upp i lagerordningen och ställ in blandningsläget på Linjärt ljus, med opacitet på 30%. Välj Airbrush Mjuk rund 300-spets. Använd en blågrön mellantonsfärg och måla försiktigt över den vänstra sidan av porträttet (hennes högra sida) för att ge henne en sval nyans som speglar bakgrundsnyanserna.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.