VÄLJ FOKUS I EFTERHAND MED UPPDATERADE PANASONIC-KAMEROR

Nyheter 20 Nov 2015

Panasonic Lumix GX8, G7 och FZ300 kan i efterhand göra vilken del som helst av en bild fokuserad. Det hela är möjligt efter en firmwareuppdatering

Panasonic-loggaWordpress

Tack vare en teknik som Panasonic kallar ”Post Focus” så ska fotografen i princip kunna fota, och i efterhand kunna välja var skärpan i bilden ska ligga. Funktionen erbjuds inom kort via en firmwareuppdatering för kameramodellerna Lumix GX8, G7, och FZ300.

Enligt Panasonic har funktionen gjorts möjlig genom att kombinera företagets autofokusteknik DFD (Depth from Defocus) med företagets 4K-teknik. En serie 4K-bilder (3 840 x 2 160 pixlar) fotas i hastigheten 30 bilder per sekund, och samtidigt letar funktionen genom upp till 49 olika områden efter fokuspunkter vid olika skärpedjup.

Det ska sedan, när bilden är tagen, vara enkelt att välja ut en fokuspunkt. Vid kontroll av bilden ska fotografen kunna välja fokuspunkt genom att helt enkelt trycka på valfritt område på skärmen. Då skapas en ny bild med den valda punkten fokuserad.

Firmwareuppdateringen kommer att göras tillgänglig den 25 november.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.