VÄDERSKYDDAT 100-400 MM-OBJEKTIV FRÅN FUJIFILM

Nyheter 28 jan 2016

Nu lanserar Fujifilm ett väderskyddat superteleobjektiv på 100-400 mm, och med inbyggd bildstabilisator

FujifilmXF100-400mm-Wordpress

Nya väderskyddade Fujinon XF100-400 mm F4.5-5.6 R LM OIS WR blir X-seriens första supertelezoom med en brännvidd som motsvarar 152-609 mm i 35 mm-formatet. Objektivet har en optisk konstruktion bestående av 21 linselement indelade i 14 grupper, med fem ED-linselement och ett Super ED-linselement för att minimera uppkomsten av kromatisk aberration.

Enligt Fujifilm ska den inbyggda bildstabilisatorn i kombination med en förhållandevis låg vikt på1,4 kilo göra det möjligt att ta skarpa bilder vid handhållen fotografering på långa brännvidder.

Vidare är objektivet utrustat med ett autofokussystem bestående av dubbla linjära motorer och ett reglage för fokusområdesbegränsning.

Fujinon XF100-400 mmF4.5-5.6 har en väderskyddad konstruktion med skydd mot väta, damm, smuts och låga temperaturer. Det främre linselementet har en vattenavvisande fluoritbeläggning som ska vara mindre känslig för fläckar och enkel att rengöra. Objektivets motljusskydd har en skjutbar lucka för snabb åtkomst av exempelvis polarisationsfilter.

Objektivet är kompatibelt med telekonvertern Fujinon Tele XF1.4X TC WR. När de används tillsammans uppnås en brännvidd motsvarande 213-853 mm f/6,3-8  i 35 mm-formatet. Fasdetekterande autofokus är fortfarande tillgängligt vid bländare f/8.

Som tillbehör till objektivet finns stativplattan MLP-75XF, vilken är kompatibel med Arca Swiss-fattningen. Plattan är dessutom kompatibel med objektivet XF50-140 mm F2.8 R LM OIS WR.

Fujinon XF100-400 mmF4.5-5.6 kommer att bli tillgängligt under februari 2016, och kommer då att säljas till ett cirkapris på
21 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.