VÄDERSKYDDAD TELEKONVERTER FRÅN FUJIFILM

Nyheter 19 maj 2016

Nu har Fujifilm lanserat en ny väderskyddad telekonverter till kamerorna i företagets X-serie

FujifilmFujinonXF2X-Wordpress

Den nya väderskyddade telekonvertern Fujinon XF2X TC WR ger en förlängning av den effektiva brännvidden med två gånger på kompatibla objektiv. Konvertern har en optisk konstruktion bestående av 9 linselement i 5 grupper som ser till att prestandan bibehålls hos objektivet som den används tillsammans med. XF2X TC WR är kompatibel med Fujinon XF50-140 mmF2,8 R LM OIS WR samt XF100-400 mmF4,5-5,6 R LM OIS WR som får en motsvarande brännvidd på 152-427 mm F5,6 respektive 305-1 219 mm F9-11.

Tack vare att de spegellösa systemkamerorna i X-serien har ett sensorbaserat autofokussystem, fungerar autofokus med samtliga bländare med konvertern monterad. När XF2X TC WR används minskar objektivets maximala bländare med två steg.

Fujinon XF2X TC WR blir tillgänglig i juni, och kommer då att kosta ca 4 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.