UTSTÄLLNING PÅ NATURHISTORISKA RIKSMUSEET Se Erik Johanssons fotografiska illusioner av verkligheten

Nyheter 22 sep 2017

Erik Johansson, utsedd till Årets naturfotograf 2015, ställer nu ut 25 verk på Naturhistoriska riksmuseet. Detta under namnet Nature Illusions.

32-årige Erik Johansson är en fotograf och bildskapare från Sverige men bor och verkar i Prag. Hans inspiration till bilderna är främst från uppväxtmiljön hemma i Götene.

– Bilderna visar med briljans att även iscensatt fotografi kan vara nog så viktig och sinnesvidgande naturfotografi som både väcker och påverkar, menar Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket som står bakom priset.

– Utställningen ger nya perspektiv på vår natur, samtidigt som besökaren får en fascinerande, konstnärlig och utmanande upplevelse. De hisnande och surrealistiska kompositionerna väcker också frågor kring hur vi människor påverkar naturen, berättar Claes Enger, projektledare för utställningar på Naturhistoriska riksmuseet.
Utställningen är producerad av Naturhistoriska riksmuseet i samarbete med Erik Johansson, och pågår från 19 september till 11 mars.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.