UTNYTTJA SKYMNINGEN

Teknik 1 feb 2015

Öka ISO-värdet för bilder som är värda att behålla

UtnyttjaSkymningen-Wordpress

En av de bästa sakerna med digitalkameror är deras förmåga att fota i svagt ljus. ”Vanliga platser kan se spännade ut och bli mystiska när ljusnivåerna faller”, säger Tony Worobiec, specialist på svagt ljus.

Tonys passion är att fotografera bleknande amerikana. Han har rest runt USA och tagit mörka bilder av gamla motell, matställen och biografer. ”En stor motivation var att skapa visuella arkiv av de här byggnaderna innan de försvinner, vilket de gör i en alarmerande hastighet. Men du behöver inte resa bort: experimentera med din kamera så kan du ta atmosfäriska bilder i svagt ljus var som helst.”

Sätt igång

  • Högre ISO innebär mer brus, så se till att du använder kamerans brusreduceringsfunktion.
  • Testa att använda ett zoomobjektiv med en fast bländare. Tony tycker att de är bättre för att fota byggnader som är svåra att komma åt.
  • Växla till Bulb-läget när du använder långa exponeringar, särskilt med scener som är belysta av månen. Ett stativ är nödvändigt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.