TX55 – Tunnis från Sony klarar Full-HD-film

Kompaktkameror 8 aug 2011

TX55 är det senaste tillskottet i Sonys Cybershot-familj med riktigt tunna digitalkameror, och nykomlingen är med sitt djup på 12,2 millimeter, enligt Sony, världens tunnaste kamera som filmar i Full-HD (AVCHD-filmer). Dessutom innehåller kameran en sensor på 16,2 megapixlar, och erbjuder ett 5x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 26-130 mm. På baksidan återfinns en 3,3-tums tryckkänslig OLED-skärm

Enligt pressinformationen från Sony tar kameran, med hjälp av Clear Image Zoom-tekniken, detaljerade bilder utan att ge avkall på upplösningen. Enheten är även utrustad med By Pixel Super Resolution-tekniken som förstärker kamerans optiska zoom och möjliggör 16,2-megapixelsbilder med maximalt 10x zoom. Dessutom är det möjligt att ta bilder med 12 megapixlar samtidigt som kameran filmar i Full-HD-upplösning.

Funktionen Intelligent Sweep Panorama har ett högupplöst läge som möjliggör panoramabilder som blir 42,9 megapixlar. Men inte nog med det; med den här kameran ska du även kunna ta 3D-bilder utan ett stort, klumpigt objektiv. Funktionen 3D Still Image tar ett par snabba bilder och beräknar djupet för att skapa tredimensionella stillbilder. Dessutom finns svepande panorering i 3D.

Kreativiteten kan släppas fram med funktionen Picture Effect som för första gången har hittat till en kamera i Cybershot-serien. Funktionen möjliggör kreativa bilder med hjälp av kamerans inställningar och därmed slipper du redigering i olika bildbehandlingsprogram. Bland annat finns inställningarna HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour, och Soft High-key.

Sony Cybershot TX55 finns tillgänglig i handeln från och med september 2011 till ett rekommenderat slutkundspris på ca 4 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.