Två svenskar nominerade i världens största fototävling

Nyheter 2 mar 2018

Nu har de nominerade i 2018 års Sony World Photography Awards presenterats. Bland de nominerade finns tre svenska fotografer på topp 50, i kategorierna Professional samt Open.

Det är elfte året i rad som tävlingen äger rum och med över 320 000 bidrag från över 200 lander världen över, är Sony World Photography Awards världens mest mångfaldiga fototävling. De nominerade tävlar i kategorierna: Professional, Open, Youth och Student Focus.

I Professional-kategorin tävlar den svenska frilansfotografen Fredrik Lerneryd, som till vardags är stationerad i Nairobi i Kenya. Fredrik arbetar för internationella medier och icke-statliga organisationer, men också med egna projekt. Hans tävlingsbidrag porträtterar Spurgeons Academy i Kiberia i Kenya, där klassrummet varje onsdag förvandlas till en studio där elever kan lära sig dansa i färgglada kläder.

I Open-kategorin, där bästa enskilda bild bland tio kategorier utses, tävlar en annan svensk, Andreas Hemb. Efter att ha testat flera olika fotostilar är Andreas nu specialiserad på vilda djur och fåglar. Med sin otroliga bild, där han fångar en svans flygtur, ser han fram emot tävlingen.
– Jag är stolt över att för andra året i rad bli nominerad i en så pass prestigefull tävling. Mina förhoppningar är att uppmärksamheten jag fått hjälper mig att nå min fotografiska vision, säger Hemb.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.