TVÅ NYA ZEISS T*-OBJEKTIV

Nyheter 7 maj 2015

Nu lanserar Sony standardobjektivet Zeiss Vario-Sonnar T* 24-70mm F2,8 ZA SSM II och vidvinkelobjektivet Zeiss Vario-Sonnar T* 16-35mm F2,8 ZA SSM II. Båda är uppdateringar av tidigare Zeiss Vario-Sonnar-objektiv, och Sony utlovar bland annat förbättrad bildkvalitet, minskad förekomst av spökbilder, samt förbättrad AF-prestanda

Nu utökar Sony utbudet av objektiv med A-fattning med två förbättrade versioner av Zeiss Vario-Sonnar fullformatsobjektiv med en ny vidvinkel och en ny standardzoom.

ZeissVario-SonnarT24-70mmF28ZA_SSM_II-Wordpress

Nykomlingarna är betecknade Vario-Sonnar T* 24-70 mm F2,8 ZA SSM II och Vario-Sonnar T* 16-35 mm F2,8 ZA SSM II, och båda har, enligt Sony, fått stora förbättringar i bildkvalitet, förekomst av spökbilder och AF-prestanda.

De nya objektiven passar till Sonys kameror med A-fattning, inklusive A99 och A77 II, och med en adapter blir de även kompatibla med kameror med E-fattning, som Sonys A7-serie.

Vario-Sonnar T * 24-70 mm F2,8 ZA SSM II är ett fullformatsobjektiv som spänner över brännvidden 24-70 mm, och har en linskonstruktion som består av 17 linser uppdelat i 13 grupper, där asfäriska och ED-element (Extra-low Dispersion) kombineras i en konstruktion, som enligt Sony ska hålla kromatisk aberration under kontroll.

ZeissVario-SonnarT16-35mmF28ZA_SSM_II-WordpressVario-Sonnar T * 16-35mm F2.8 ZA SSM II erbjuder en likaledes stor största bländare genom hela zoomomfånget och består även det av en linskonstruktion som består av 17 linser uppdelat i 13 grupper. Konstruktionen innehåller asfäriska linselement som ska minimera distorsion, och ED- (Extra-low Dispersion) och Super ED-linselement ska, enligt Sony, ge bra kontrast, upplösning och naturtrogna färger.

Båda nykomlingarna stödjer en filterdiameter på 77 millimeter, och är damm- och fukttätade.

Vario-Sonnar T* 24-70 mm F2,8 ZA SSM II har fått ett cirkapris på 23 600 kronor, och Vario-Sonnar T* 16-35 mm F2,8 ZA SSM II har fått ett cirkapris på 25 200 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.