Två nya i Olympus Tough-serie

Kompaktkameror 24 feb 2012

TG-820 och TG-620 heter två nykomlingar inom Olympus äventyrskamerasegment. Det handlar alltså om kameror som är näst intill oförstörbara, och enligt Olympus så erbjuder nykomlingarna en bildkvalitet som liknar den hos företagets digitala systemkameror.

Olympus iHS-teknik (Intelligence, High Sensitivity, High Speed) bygger vidare på teknik från företagets digitala systemkameror och en helt nyutvecklad bildsensor för kompaktkameror. Den bakgrundsbelysta sensorn är på 12 megapixlar, och kombineras med företagets dubbelkärniga bildprocessor TruePic VI.

Resultatet ska bli betydligt bättre bilder tack vare ökad ljuskänslighet och lägre brus. Dessutom ska processorn ge snabbare kamerarespons i alla situationer, samtidigt som autofunktionerna ska klara besvärliga ljussituationer och snabba actionscener.

Funktionen HDR Backlight tar flera exponeringar samtidigt och bygger automatiskt en korrekt exponerad bild även när du tar bilden i hårt motljus.

TG-820 och TG-620 klarar att filma i full-HD-upplösning (1080p) och Multi-Motion Movie IS stabiliserar bilden. Båda modellerna är utrustade med en 5x optisk zoom som motsvarar 28-140 mm i 35-mm-världen. TG-820 låter dig dessutom styra kamerafunktioner genom att bara knacka och luta kameran, vilket är bra vid temperaturer som kräver handskar.

TG-820 har en krossäker kamerakropp som klarar ett tryck på upp till 100 kg. Samtidigt är kameran vattentät ner till 10 meters djup, och dessutom fryssäker. Vidare klarar den ett fall mot hård yta från hela två meter, samtidigt som 3-tumsskärmen är reptålig och högupplöst.

TG-620 har en lite enklare display (460 000 pixlar). Kameran är dock fryssäker, klarar 5 meter under vatten och överlever ett fall på 1,5 meter.

TG-820 och TG-620 finns ute i handeln i skrivande stund, och kostar 3 000, respektive 2 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.