Två nya genomskinliga speglar från Sony

Systemkameror 2 sep 2011

Sony fortsätter med utvecklingen av sina systemkameror med transparent spegel och släpper nu två nya kameror i entusiastsegmentet.
Kamerorna har fått beteckningarna SLT-A77, respektive SLT-A65. Det är två snabba kameror man har tagit fram fram. A77 kommer att kunna skjuta iväg hela 12 bilder per sekund i det kontinuerliga seriebildtagningsläget, medan A65:an får nöja sig med 10.

AF-systemet består av 19 punkter varav 11 är av korstyp (A77), medan A65 är lite beskedligare med 15 punkter, varav tre av korstyp. Under skalet hittar vi en nyutvecklad APS-C-sensor på hela 24,3 megapixlar och informationen från den hanteras av en BIONZ-bildprocessor. ISO-känsligheten ligger i paritet med många av konkurrenterna och har ett spann från ISO 100-16 000, A77 har dessutom möjlighet att pressa ISO ner till ISO 50.

Kameran har en elektronisk sökare med en extrem upplösning på hela 2,3 megapixlar vilket bör ge en mycket hög detaljrikedom och hög kontrast. Vill du inte kika i sökaren kan du istället använda den 3 tum stora skärmen som är vinklingsbar. För A77 fungerar det i tre riktningar, medan A65 får nöja sig med två.

Båda kamerorna klarar att filma i Full-HD-upplösning, och det fasdetekterande AF-systemet ska fungera utmärkt även vid filmning av rörliga motiv.

Som ni säkert redan förstått så är A77 storebror i sammanhanget och tänkt att ersätta A700. Utöver alla de andra intressanta finesserna som man idag hittar på många systemkameror i den här prisklassen hittar vi också en inbyggd GPS-mottagare som automatiskt kan geotagga dina bilder och filmer.

Samtidigt med kamerorna lanserar också en del tillbehör, bland annat en blixt och även en utvidgning med ett nytt 16-50 mm-objektiv till A-mount-fästet.

Båda kamerorna beräknas finnas i handeln från oktober månad och kommer kosta cirka 9 000 kronor för A65-huset, medan du får betala cirka 12 500 kronor för A77-huset.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.