Tufft skydd för dig och din fotoutrustning

Fotoväskor 21 Nov 2011

Det svenska varumärket, Boblbee är känt för sina hårdskalsryggsäckar, som bland annat har blivit populära bland motorcyklister – bland annat eftersom de anses vara ett förträffligt skydd för ryggen.

Nu i december lanserar Boblbee även den första serien ryggsäckar för fotografer, och nykomlingarna erbjuder både skydd och ergonomiskt utformad förvaring.

Det nyutvecklade skalet är tillverkat i skum med hög densitet (Double-High-Density Shell, DHDS), och erbjuder enligt Boblbee balans mellan gott skydd och låg vikt. Skalet är dessutom vattentåligt och kan absorbera kraften vid slag och stötar. Skyddet stabiliserar samtidigt överkroppen då det i princip är en kroppsformad ryggpanel. En inbyggd skyddsplatta skyddar dessutom ryggen mot kraftiga anslag. Ytterligare ett extra skydd för kamerahuset fås genom en utvändig aluminiumplatta.

Den kraftigt stoppade inredningen är upphängd i fyra punkter för att motverka vibrationsskador på objektiv och kamerahus när du exempelvis kör på guppiga vägar eller åker skidor.

Axelremmen och det överlappande kardborrebältet med säkerhetslås är framtagna för att fixera ryggsäcken.

Inredningen tillåter hus och objektiv med en total längd på 40 cm (ProCam XT) eller 30 cm (ProCam S). Dessutom finns det tillräckligt med plats för extra objektiv, blixtar, iPad, filter och minneskort. Ett stativ kan fästas på framfickan med hjälp av medföljande remmar, alternativt undertill om stativet är större. I extrem fuktig och smutsig miljö finns det även ett smutsskydd, som följer med.

ProCam-serien består av tre modeller: ProCam 500 XT (Extended), ProCam S (Sport) och höftväskan HipCam PK (Parkour). Väskserien finns att köpa hos Scandinavian Photo från och med november.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.