TRIGGA BLIXTARNA TRÅDLÖST MED ELINCHROMS NYA SKYPORT UNIVERSAL PLUS

Nyheter 17 mar 2016

Nu lanserar Elinchrom nya versioner av sina trådlösa sändare och mottagare för triggning av studioblixtar och externa kamerablixtar.

ElinchromSkyportTransmitterPlus-Wordpress

Elinchroms Skyport Universal Plus-set innehåller sändare och mottagare för triggning av studioblixtar och externa kamerablixtar. Sändaren, Skyport Transmitter Plus, ansluts till kamerans tillbehörssko, eller via kabel till kamerans PC-kontakt (X-kontakt). Mottagaren, Skyport Receiver Plus, är utrustad med en tillbehörssko på ovansidan, till vilken du kan ansluta olika externa blixtar, men har även en 3,5 mm standardkontakt för synkkabel. Receivern har dessutom både tillbehörsfot samt 3/8-tumsgänga för montering på stativ och andra tillbehör.

LÄS MER: Elinchrom Skyport Plus HS

Skyport Universal Plus-enheterna kan användas på avstånd upp till 200 meter, vilket passar bra när en eller flera blixtar används vid platsfotografering. En fördel i sådana lägen är dessutom att Skyport Transmitter Plus går att vrida för att optimera förbindelsen med mottagaren.

För att få kommunikationen mellan enheterna att fungera i alla lägen har du 16 kanaler att välja mellan – åtta i normal mode, och åtta i speed mode. Det bör säkerställa god förbindelse i alla miljöer, och gör det även möjligt för två eller fler Skyportfotografer att jobba samtidigt med olika ljusuppsättningar.

ElinchromSkyportReceiverPlus-Wordpress

Alla inställningar sker via en belyst display, och Skyport Receiver Plus är försedd med en micro-USB-anslutning för framtida programuppdateringar.

Sist, men inte minst, kan nämnas att om du kombinerar en Elinchrom Skyport HS Plus-sändare på kameran med en Skyport Universal Receiver Plus-enhet, till vilken du kopplat en extern blixt, är det möjligt att köra Hi-Sync med höga synkhastigheter för att frysa rörelser och kontrollera omgivande ljus.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.