Tre nya spegelreflexgluggar från Sony

Nyheter 13 aug 2010
SAL24F20Z-SAL35F18-SAL85F28
Sony - SAL24F20Z-SAL35F18-SAL85F28

Sonys utbud av objektiv till företagets spegelreflexkameror i Alpha-serien utökades nyligen med ytterligare tre objektiv. Det gör att Sonys Alpha-objektivfamilj nu uppgår till fler än 30 objektiv.

Distagon T* 24mm F2 ZA SSM (SAL24F20Z) är skapad i samarbete med Carl Zeiss och kan också kännas igen på sin Carl Zeiss Distagon-design. Målgruppen är fotografer som är ute efter ett vidvinkelobjektiv som erbjuder en rejäl bländaröppning med allt vad det innebär.
Objektivet fungerar som ett 24-mm-objektiv när det är monterat på en kamera med fullformatsensor, eller som ett motsvarande 36-mm-objektiv monterat på en kamera med APS-C-sensor.

Enligt pressinformationen utmärker sig det nya 24-mm-objektivet av snabb fokusering och ovanligt tyst och mjuk funktion tack vare den inbyggda SSM-motorn (Super Sonic wave Motor).

Objektivets närgräns ligger på 19 centimeter, och f/2-bländaren ska, enligt Sony, ge en naturlig bokeh-effekt.

DT 35mm F1.8 SAM (SAL35F18) tillför en brännvidd på 35 mm och ingår I Sonys Easy Choice-serie. Enligt Sony står serien för prisvärdhet, kompakt format, och låg vikt. Det sistnämnda bekräftas också av att objektivet enbart väger 170 gram, vilket gör att det inte tynger ner fotoutrustningen mer än nödvändigt. Målgruppen är nybörjare, lika väl som mer avancerade fotografer, och varje objektiv i Easy Choice-serien är framtaget med en specifik funktion i åtanke, exempelvis porträtt eller makro.

Med objektivet monterat på en kamera med fullformatsensor erbjuds brännvidden 35 mm, medan du får hålla tillgodo med en brännvidd på motsvarande 50 mm om du monterar det på en kamera med APS-C-sensor. Passande användningsområden är snabba bilder och porträtt, och den stora största bländaren på f/1.8 är naturligtvis idealisk för handhållen fotografering under dåliga ljusförhållanden.

Därtill bör nämnas att objektivet erbjuder en närgräns på 23 cm, vilket bland annat inbjuder till dramatiska närbilder.

Även det nya 85mm F2.8 SAM-objektivet (SAL85F28) ingår I Easy Choice-serien och erbjuder en brännvidd på 85 mm. Porträttfotografer är den tänkta målgruppen med tanke på det naturliga perspektivet som objektivet erbjuder, och vikten är förhållandevis låg, nämligen 175 gram.
85mm F2.8 SAM erbjuder en brännvidd på 85 millimeter när det är monterat på en kamera med fullformatsensor, medan det ger brännvidden 127,5 för alla som har en Sony Alpha-kamera med APS-C-sensor.

Enligt Sony är objektivet skarpt från centrum och ända ut i kanterna, och den största bländaren på f/2.8 ska säkerställa en riktigt trevlig bokeh. Närgränsen är 60 centimeter.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.