Tre nya Metz-blixtar

Kringutrustning 20 Nov 2010
Metz 44 AF-1 Digital
Metz 44 AF-1 Digital

Metz har nyligen lanserat ett flertal nya blixtar. Senast i raden av nyheter är Metz Mecablitz 24 AF-1 digital, 36 AF-5 digital och 44 AF-1 digital.

Metz Mecablitz 24 AF-1 digital är en kompakt instegsmodell, tillräckligt slimmad för att smidig slinka ner i fickan samtidigt som den ger bättre ljus än kamerans inbyggda blixt. Detta är Metz minsta systemblixt med ledtal 24 vid ISO 100/21, och 35 mm brännvidd. Cirka 800 kronor får du ge för 24:an.

Metz 36 AF-5 digital är utrustad med en vidvinkeldiffusor för 18 mm brännvidd (i 35-mm- formatet). Till skillnad från instegsmodellen har den manuellt justerbar zoomreflektor, och dess blixthuvud kan vinklas och vridas. Integrerad AF-hjälpljus gör blixten till ett värdefullt fokuseringsverktyg under svåra ljusförhållanden. Priset ligger på ca 1 200 kronor.

Metz Mecablitz 44 AF-1 digital har höga prestanda (ledtal 44 vid ISO 100/21, och 105 mm) och möjlighet till egna fininställningar för kreativa fotografer. En intuitiv kontrollpanel på baksidan med belysta knappar underlättar i hög grad hanteringen. Bland egenskaperna finns helautomatisk zoom, integrerad vidvinkeldiffusor för maximalt 12 mm (i 35-mm-formatet), utfällbar reflektorskiva, och USB-kontakt för mjukvaruuppdateringar. Priset ligger på ca 2 200 kronor.

Samtliga blixtaggregat finns för Canon, Nikon, Olympus/Panasonic, Pentax och Sony, och de finns ute i butik nu.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.