THOMAS WÅGSTRÖM PÅ FOTOGRAFISKA

Aktuellt 27 Nov 2015

En iakttagare av både det synliga och det osynliga. En unik och magisk bildvärld. Från 20 november till 13 mars 2016 finns På Jorden att beskåda då Fotografiska ställer ut fotografen Thomas Wågström. Att författaren Karl Ove Knausgård skrivit utställningstexten och förordet till boken säger en del om Thomas Wågströms förmåga att attrahera andra konstnärer med blick för detaljer.

ThomasWagstrom-Wordpress
Bild: Thomas Wågström

Med utställningen På Jorden tar Fotografiska ett samlat grepp över Thomas Wågströms poetiska och egenartade bildvärld. Genom sitt konsekventa och magiska bildspråk har Wågström under lång tid byggt upp ett hedervärt renommé i fotografiska kretsar. Han är en iakttagare av både det synliga och det osynliga – och skapar därigenom det oväntade.

Wågström säger själv att han alltid velat undersöka det inåtvända, kraften som går inåt. Han ser sina bilder som en berättelse med existentiell underton om det universella i människans villkor.

Utställningen består av tre serier som på ett sinnesvidgande sätt reflekterar varandra. Nackar, moln och utsikter ställs sida vid sida i olika format, men andas ändå samma språk. Plötsligt löper ett veck i gammelmans nacke samman med ett molnstråk, som i sin tur spelar på samma sträng som fotspåren av två kvinnors möte i snön.

Allt hänger ihop.

Effekten blir en meditativ allmänmänsklig reflektion över allas vår tid på jorden.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.