Telezoom från Nikon

Nyheter 16 jan 2018

Har du 122 000 kronor som du inte vet vad du ska göra med? Då kanske den här nyheten är något för dig. Nikon har nu lanserat en telezoom som passar den som önskar lite extra brännvidd. AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR är ett objektiv med inbyggd 1,4X telekonverter som gör att man enkelt kan öka brännvidden. Det nya objektivet vänder sig kanske främst till sport- och naturfotografer.

Genom att ha en inbyggd telekonverter i objektivet kan man snabbt nå en brännvidd på 252 – 560mm med en bländare på f/5,6, vilket är utmärkt om man behöver extra räckvidd. Reglaget för telekonvertern är placerat på objektivets högra sida, sett bakifrån, vilket gör att man kommer åt reglaget utan att behöva ta handen från zoomringen. För ännu längre räckvidd är objektivet också kompatibelt med TC-14E/II/III, TC-17E II, TC-20E/II/III.

Tack vare en fast ljusstyrka behöver inte exponeringen justeras beroende på vilken brännvidd man använder, vilket fungerar bra om man jobbar med snabba motiv där man inte riktigt kan förutse avståndet. Objektivet har även Nikons elektroniska bländare, som ger en bättre möjlighet till riktigt hög seriebildtagningshastighet.

AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR har Nikons bildstabilisering som kompenserar upp till 4 steg av skakningsoskärpa. Den här stabiliseringen finns i 3 olika lägen: Normal, Sport och Tripod, där Sport stabiliserar mer i vertikal riktning för att underlätta vid panoreringar och Tripod reducerar bort små vibrationer som kan uppkomma när objektivet står monterat på ett stativ.

Nikkor AF-S 180–400mm f/4E TC1.4 börjar säljas i mars med ett rekommenderat cirkapris på 121 990 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.