TELEZOOM FÖR FULLFORMAT FRÅN TAMRON Tamron utökar sitt utbud

Nyheter 18 sep 2017

tamrontele
Tamron har tidigare släppt telezoomarna 150-600mm och 70-200mm f/2.8. Nu är det dags för en tredje modell: Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD.

Det man framförallt lyfter fram som fördelar vid lanseringen är dess bildstabilisering, dess snabba AF och den låga vikten.

Nya Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD tecknar ut fullformat men väger trots det omfattande brännviddsområdet bara ungefär hälften så mycket som Tamrons 150-600mm G2. Vikten ligger endast på 1115 gram.

Objektivet har inbyggd bildstabilisering (VC, Vibration Compensation) för att man ska kunna frihandsfotografera med objektivet även i sämre ljusförhållanden. Precis som de senaste premiumobjektiven från Tamron har även Tamron 100-400mm Di VC USD dubbla mikroprocessorer som ansvarar för att ge maximal prestanda hos både bildstabilisering och autofokus. Den optiska konstruktionen innehåller bland annat tre linser av ED-glas som förhindrar uppkomsten av kromatisk aberration. Objektivet är behandlat med eBand-coating för att reducera reflexer och slöjbildning och på så sätt ge bilderna maximal kontrast och färgmättnad.

Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD släpps senare i höst. Priset är ännu inte fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.