Tävla i Picture Sweden

Aktuellt 18 sep 2013

Nu har fototävlingen Picture Sweden dragit igång, och nu efterfrågas bildserier från din omgivning.

PictureSweden-Wordpress

Nu är Picture Sweden igång – en fototävling som efterfrågar vardagsbilder som porträtterar Sverige. Tävlingen riktar sig till fotografer på alla nivåer som strävar efter att utveckla sitt fotograferande och samtidigt vill lära sig mer om att få sina bilder publicerade mot ekonomisk ersättning. Bakom tävlingen står bildbanken 123RF i samarbete med Canon och Kamera & Bild.

Hur ser det typiska porträttet av Sverige ut? En mängd landskapsbilder, Skånes rapsfält och en panoramabild över norra polcirkelns ljusspel kanske dyker upp. Under fototävlingen Picture Sweden söker Canon och bildbanken 123RF efter bildserier från din omgivning. Kom på en enkel idé och planera din fotografering: en serie foton runt ett tema eller ämne. Koncepten kan vara enkla; allt från stads- eller arbetsliv, kul med dina vänner, till okända lokala landskap. Bilderna behöver nödvändigtvis inte gestalta klassiska vyer, utan kan visa en bild av Sverige under ytan där man når svenskarnas vardagsrealism.

Picture Sweden är till för fotografer på alla nivåer som vill visa sin bild av Sverige och utveckla sitt fotograferande. På tävlingssidan får du tillgång till handledning av fotografen Paulina Westerlind. Tipsen är i videoformat och Paulina visar bland annat hur en fotograf bäst planerar sina bilder och bildserier, sina motiv, och hur en bild bör redigeras.

– Canon har som ambition att inspirera fotografer att ta nästa steg i sitt fotograferande, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Genom Picture Sweden ger vi fotografer en möjlighet att utvecklas, inspireras och lära. På www.picturesweden.com får du också möjlighet att få veta hur man kan få sina bilder publicerade mot ekonomisk ersättning, säger Roel Lammers, Marknads- och produktchef på Canon Svenska.

Anmälan till Picture Sweden är öppen fram till den 31 oktober. Därefter utser en jury vilka fotografer som blir nominerade. Juryn består av fotografen, tillika coachen, Paulina Westerlind, Canon, 123RF samt Kamera&Bild. De nominerade kommer att bjudas in till en workshop ledd av professionella fotografer från 123RF och Canon.  Samtliga nominerade kan även licensiera sitt arbete och få betalt för sina publicerade bilder genom fotoagenturen 123RF.

Första pris går till den fotograf som tagit den bästa bildserien, och vinsten är en Canon EOS 70D. Andra pris går till bästa bild där priset är en Canon PowerShot G16. Tredje pris går till den bildserie som får flest likes av allmänheten och vinsten är en Pixma MG7150 – en fotoskrivare med vilken du kan skriva ut bilder hemma. Första, andra och tredjepristagarna får även 100 procents provision på sina bilder som publiceras genom 123RF.

Mer information och tävlingsvillkor hittar du på http://www.picturesweden.com/

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.