Tamron släpper nytt superzoomobjektiv

Objektiv 17 Dec 2010
AF 18-270mm f/3,5-6,3 Di II VC PZD

Objektivtillverkaren Tamron har meddelat att man kommer att släppa ett nytt superzoomobjektiv som kommer att vara det första utrustat med företagets nya Piezomotor. Två fördelar i samband med det är snabbare och tystare autofokus.

Det nya objektivet kommer att få beteckningen AF 18-270mm f/3,5-6,3 Di II VC PZD, och det innebär alltså samma zoomomfång som föregångaren AF 18-270mm f/3,5-6,3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro. Nykomlingen ska dock vara ordentligt ombyggd, och tack vare den nya AF-motorn kommer objektivet att vara både mindre och lättare. Naturligtvis har gluggen bildstabilisator, vilket indikeras i namnet genom bokstavskombinationen VC (Vibration Control).

Tamron själva hävdar att nykomlingen kommer att bli världens lättaste och kompaktaste objektiv med ett så stort zoomomfång – omfånget motsvarar hela 15x. Objektivet kommer att väga 450 gram, vara 97 mm långt, och ha en diameter på 74 mm. Dessutom kommer filtergängan att hamna på 62 mm, och objektivets närgräns ligger på 49 cm genom hela zoomomfånget, med en maximal förstoringsfaktor på 1:3,8.

Objektivet släpps med Canon- och Nikonfattning dagarna före jul, medan man fortfarande jobbar på en modell med Sonyfattning, vilken troligtvis kommer att nå butikerna i början av nästa år. Prislappen i Sverige kommer att landa på strax över 6 000 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.