TAMRON LANSERAR TVÅ NYA FULLFORMATSOBJEKTIV MED FAST BRÄNNVIDD

Nyheter 25 feb 2016

Tamron fortsätter sin satsning på premiumobjektiv för fullformat och lanserar nu SP 85 mm och SP 90 mm makro, vilka i första hand är avsedda för proffsfotografer och avancerade amatörer

TamronSP85_SP90-Utvald

Nu följer Tamron upp de tidigare lanserade 35 mm och 45 mm-objektiven med två nya modeller – SP 85mm F/1,8 Di VC USD och SP 90mm F/2,8 Di Macro VC USD.

Det nya 85 mm f/1,8-objektivet kombinerar hög ljusstyrka, bildstabilisering, väderskydd och USD-motor. Det har en linskonstruktion som består av 13 linselement fördelade på nio grupper, och erbjuder en närgräns på 0,8 meter. Filterstorleken är 67 mm, och bländaren är uppbyggd av nio bländarblad.

TamronSP85mmVC-Wordpress

Objektivet finns med fattningar för Canon, Nikon och Sony. Notera dock att Sonyversionen inte har bildstabilisering, då den funktionen finns inbyggd i Sonys kamerahus.

Objektivet levereras tillsammans med objektivlock och motljusskydd.

Det nya 90 mm f/2,8 makro-objektivet är en vidareutveckling av, och en ersättare till, det nuvarande 90 mm-objektiv som Tamron lanserade för ett par år sedan. Enligt Tamron ska den nya versionen vara utrustad med en ännu bättre bildstabilisering över hela området inklusive i makroläget. Autofokusen ska dessutom ha blivit ännu snabbare, plus att objektivet har fått en rejäl ansiktslyftning designmässigt.

Linskonstruktionen består av sammanlagt 14 linselement uppdelat på elva grupper, och närgränsen ligger på 0,3 meter. Som det makroobjektiv det är så erbjuder det en avbildningsskala på 1:1. Filterstorleken är 62 mm, och bländaren är uppbyggd av 9 bländarblad.

Objektivet erbjuds med fattningar för Canon, Nikon och Sony. Och, precis som för 85 mm-objektivet, så har Sonyversionen inte någon bildstabilisering, då den funktionen finns inbyggd i Sonys kamerahus.

TamronSP90mmVC-Wordpress

Objektivet levereras tillsammans med ett objektivlock och motljusskydd.

TAP-in Console

I samband med lanseringen av de två nya objektiven passar Tamron på att lansera det nya tillbehöret TAP-in Console, som låter användaren själv göra firmwareuppdateringar och vissa andra inställningar på objektiven. Det nya TAP-in Console-tillbehöret fungerar ihop med samtliga nya SP-objektiv (35 mm, 45 mm, 85 mm, och 90 mm).

Följande inställningar kan göras med TAP-in Console och det speciella program som kan laddas ner kostnadsfritt för både Mac och PC:

  • Uppdatera firmware i kompatibla Tamronobjektiv
  • Uppdatera firmware i TAP-in Console-enheten
  • Justera fokusinställningar (back-/front-fokus)
  • Justera autofokusbegränsning på objektiv som har det (i nuläget 90 mm makro)
  • Slå på eller av manuellt inställningsläge på objektiv som har det, samt justera känsligheten i fokuseringsringen – från hög till låg
  • Justera bildstabiliseringen (endast VC-objektiv)
  • Spara gjorda inställningar som profiler i programmet

Tamron SP 90 mm för Canon och Nikon beräknas finnas i butik någon gång under mars månad och får då ett cirkapris på 7 500 kronor. Pris och leveransinformation för Tamron SP 85 mm och TAP-in Console är ännu ej fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.