TA VÅGADE MODEBILDER

Teknik 9 Nov 2015

Använd starka färger och försiktigt belysta bakgrunder för vackra porträtt

TaVagadeModebilder-Wordpress 

Efter de långa vintermånaderna känner vi att det är dags att göra alla lite gladare genom att lägga till livfulla färger i dina porträtt. Det är en teknik som används med bra resultat av modefotografen Dan Comaniciu.

”Den här bilden togs med en Hasselblad H3D-II och ett 120 mm-objektiv med en extender på 1,7x”, förklarar Dan. ”Jag valde just det objektivet och extendern eftersom jag inte ville ha några distorsioner i perspektivet eller aberrationer. Exponeringsinställningarna var 1/800 sek vid f/8, ISO 100. Du behöver inte ens be modellen ha på sig starka färger eller investera i en färgglad bakgrund eftersom det är så enkelt att redigera och förstärka färgerna i Photoshop.”

www.dancomaniciu.com

Sätt igång

  • Medan det är lätt att redigera färger i Photoshop så lönar det sig att få ljuset rätt när du tar bilden. Dan använde två Hensel-blixtar med softboxar på var sida om motivet, i ungefär 90 graders vinkel. Det ger ett unikt och skulpterat utseende.
  • Det är även viktigt att få bakgrunden jämnt belyst. Dan använde två blixtenheter som fyrades av med samma intensitet genom softboxar och riktades mot bakgrunden.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.